Сн.: live.Varna.bg Статусът на радиационния гама-фон по Северното Черноморие е нормален

...
Сн.: live.Varna.bg Статусът на радиационния гама-фон по Северното Черноморие е нормален
Коментари Харесай

Няма опасна радиация по Северното Черноморие, установи проверка

Сн.: live.Varna.bg

 Статусът на радиационния гама-фон по Северното Черноморие е естествен - сред 0.5 и 0.15 µSv/h, което е особено за естествения декор в страната. Категорично няма регистрирани повишения или други аномалии. Това заяви през днешния ден Александър Рупчански, експерт по радиоекологичен мониторинг в АЕЦ " Козлодуй ", представен от Морето.нет.

``
реклама

Той цитира данни от преносима лаборатория, с която през днешния ден са направени замервания в обитаемоте места по цялото Северно Черноморие, в това число и във Варна. Проучването бе направено поради разпространение на клюки за нараснал радиационен декор, изясни кметът на Варна Иван Портних. 



Проверката е разпоредена със съдействието на министър-председателя Бойко Борисов. Мобилната лаборатория изпраща информация на всяка една минута до Гражданска отбрана, до Центъра за ръководство на повредите. Никъде в страната няма регистрирани отклонения в радиационната конюнктура, няма учредения за терзания, сподели още Александър Рупчански.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР